Skip to main content

Een warm thuis voor de bewoners

De bewoners voelen zich veilig, hebben zelf de regie over hun woonsituatie, participeren in de buurt, voelen zich gelijkwaardig.

Visie op
Zorg

Visie op
Wonen

Visie op
Werk / Dagbesteding

Visie op
Vrije tijd

Visie op zorg

Het uitgangspunt is dat er 1 continudienst wordt gedraaid van 16.00 uur tot de volgende dag 9.00 uur. Diegene kan gewoon slapen, en is er alleen voor calamiteiten tijdens de nacht.

De bewoners zijn redelijk zelfstandig, en hebben alleen ondersteuning nodig. Deze ondersteuning varieert tussen het maken van een praatje, tot het aanzetten van een wasmachine. Er is geen behoefte aan ondersteuning bij lichamelijke verzorging, financiƫn e.d.

De Stichting is voornemend om zelf zorg in te huren, en is bezig zich hierin te oriƫnteren.

Visie op wonen

De bewoners hebben ieder een eigen appartement waarin een zit/ slaapkamer en douche/ toilet aanwezig is. De bewoner mag dit appartement naar eigen smaak inrichten. Er zal een klein keukenblokje aanwezig zijn in appartement, maar hier kan niet worden gekookt, maar wel een kleine koelkast.

Er is een centrale ruimte waar een keuken aanwezig is met een tafel en stoelen. Dit is het hart van het gebouw.

Tevens is er een ruimte voor de begeleiding waarin een slaapkamer en douchegelegenheid aanwezig is.

Hopelijk is er de mogelijkheid voor een gezamenlijke wasruimte waar de bewoners op afspraak hun was kunnen verzorgen.

Daarnaast zullen er leefregels worden opgesteld, dat zal samen met de bewoners worden gemaakt. Hier zal het vooral gaan om respect voor elkaar, het gebouw, de algemene ruimte, rekening houdend met een ieders wensen.

Visie op werk / dagbesteding

Het is de bedoeling dat de bewoners extern werk en/ of dagbesteding hebben, er zal geen begeleiding overdag aanwezig zijn. Mocht iemand een dag vrij zijn, dan vult hij/ zij deze dag zelf in. Zo ook voor het weekend. Stichting 3Linden voorziet niet in deze taak.

Misschien dat er in de toekomst de mogelijkheid bestaat om bij het gebouw een moestuin aan te leggen, dit wordt dan meer gezien als vrijetijdsbesteding.

Visie op vrije tijd

De bewoners mogen hun vrije tijd zelf invullen, mocht er de vraag van de bewoner zijn om hulp bij invulling vrije tijd dan is dit mogelijk bij de begeleiding/ ouders. Rondom gebouw is veel tuin, hier zal gekeken worden hoe deze in te vullen, en daar kan men in vrije tijd bezig zijn als de behoefte daarvoor is.

Daarnaast is er in de ontmoetingsruimte tijd voor spel en praatje. Stichting 3Linden staat in Silvolde en de bewoners komen uit deze streek, zodat ze de omgeving kennen en zich veilig voelen om buiten de deur activiteiten te bezoeken.